Декларация на БСП, която представи от парламентарната трибуна днес: В момента

...
</TD
>Декларация на БСП, която представи от парламентарната трибуна днес: В момента
Коментари Харесай

БСП за Панаира: Алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана

Декларация на Българска социалистическа партия, която показа от парламентарната естрада през днешния ден: 

В момента на сесия на Общински съвет Пловдив ще се вземе решение за тоталната разпродажба на перлата освен на град Пловдив, а и на България – Международен панаир Пловдив, който ще бъде даден в ръцете на. Алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана. В годините за реализирането на тази цел му помогнаха кметове, министри, съдии и прочие, което се потвърждава и с решението на Върховен административен съд от преди няколко дни.

Не може да не се означи, че последните 10 години беше разрешено сдружението постоянно да бъде на загуба и в това време община Пловдив последователно да губи апортираните парцели и терени в " Пълдин туринвест " АД. Обекти с културно-историческа полезност, намиращи се в сърцето на града, в архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив “. Но не, и за това действие няма нито наказания, нито осъдени. Напротив, з пъкъла се стигне дотук има съществени нарушавания от страна на Окръжен съд Пловдив още през 2006 година

Нека да не забравяме, че в тази сага даже сегашният основен прокурор съобщи на 26 февруари 2020 година, че ще се направи цялостна инспекция. Тогава той сподели: “Ще правим цялостна инспекция, ще проучваме обстановката и ще се снемат пояснения от всички забъркани лица. Ако има данни и доказателства за закононарушения, ще подходим както всякога, без значение дали става въпрос за Гергов или за някой различен “. Но близо 3 години по-късно изявени резултати от инспекцията ги няма и през днешния ден Панаирът е в ръцете съвсем несъмнено в ръцете на господин.

Още след противозаконното решение на Общински съвет Варна от 10 декември 2021 година започнаха голям брой тъжби и митинги. Тогава, като вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, изпраща писмо до тогавашния регионален шеф на Варна – господин Марио Смърков да спре това решение. Нещо повече – в 3 поредни позиции на страната от същата тази година през 26 октомври, 8 декември и злощастната дата 10 декември, се упорства да се извърши решението на Общински съвет Варна от 2 май 2017 година и да се върнат акциите на страната, представляващи 29% от капитала на “Международен панаир Пловдив “ АД. За страдание, Общински съвет във Варна, без даже да е трансформирало остарялото си решение, взема решение да извърши ново такова и то в интерес на.

Къде е инспекцията на прокуратурата, къде е върховенството на закона? Напротив, Върховен административен съд взема решение, че няма нищо нелегално и разрешава известният олигарх да предложи на пловдивския общински съвет решение, с което той бързо да си вдигне дяла и по този метод алчните му стремежи за заличаване на Панаира да бъдат изпълнени. Подаръкът, който ще получи, е 360 дка терени, паркове и над 100 дка изложбени центрове, които ще бъдат унищожени и превърнати в следващите безсмислени жилищни комплекси.

Години наред предизвестяваме за тази неправда. Години наред се надига глас против това, че се унищожава съзнателно неповторимо по своята същина ревю – панаирното градче, както го знаят всички пловдивчани. Едно по едно, известните за всички ни изложби биваха преднамерено премахвани и се заявяваше, че тази тип активност е към този момент неползотворна, с цел да се осъществя фантазията на един унищожител, който в гонене на персонални ползи, е подготвен да пожертва признакът на град Пловдив, с който генерации пловдивчани се гордееха.

Няма по какъв начин и този основен прокурор да направи нещо, ще останат единствено неосъществените му думи, тъй като в тази скица на века, както я нарекоха в Пловдив, са намесени доста особи. Заради техните финансови ползи ще почине фантазията на българските възрожденци, които през XIX век подариха на красивия Пловдив едно украшение, с което да се гордеем и с което да посрещаме посетители от страната и чужбина.

През XX век кметове, предприемачи и родолюбци развиват това международно средище на напредъка и търговията до същински подем. Искаме да напомним, че преди да влезе в него, Управителния съвет на сдружението рапортува през 2006 година за рекордна чиста облага от над 10 млн. лева Сега това сдружение е пред своя край, поради алчността на един човек и жаждата за пари на корумпирани политици. А фантазията на възрожденците и родолюбците, перлата на пловдивчани, ще бъде смазана от техните безскрупулни стремежи. Не на вятъра ние като партия, която се бори със задкулисието, го изключихме от Българска социалистическа партия.

Трябва да ни стане ясно, че през днешния ден ще прибавим в листата на легендите, като самолетна компания “Балкан ", металургичен комбинат “Кремиковци ", нефтокомбинат Бургас и това на “Международен панаир Пловдив " АД. За страдание, би трябвало да признаем, че тук можем да спорим за бъдещето на България, само че някъде, в някой кабинет или стая, хора като и незаконни политици разрушават от лакомия сегашното на нашата татковина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР